Povestea Grupului Oncos

 

 

 

Povestea Companiei Oncos incepe in 17 iulie1991, cand Judecatoria Cluj-Napoca, solutiona cererea inginerului Vasile Onaca:

“Admite cererea (…), autorizeaza functionarea societatii comerciale cu raspundere limitata”,

“Cafe Bar Oncos” Srl

De atunci au trecut 30 de ani…

“Cafe Bar Oncos”, a devenit ONCOS , o afacere care a fost crescută în timp, de catre Vasile Onaca, cu răbdare și încredere, stand la baza calitatea produselor proprii: carne de pui, produse de panificatie si patiserie.

In cifre, Ograda Traditiei din inima Transilvaniei, Oncos, ocupa locul 2 in topul producatorilor de carne din Transilvania cu o productie de 45 de tone de carne/zi,(Oncos poate sustine intregul consum de carne de pui al judetului Cluj), 69 de magazine proprii aflate pe raza a 7 judete (Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud, Zalau, Alba, Maramures, Bihor), 5 ferme de crestere a puilor, (Gilau, Jucu, Lomb, Corusu, Panic),(Capacitatea de 7 milioane de pui/an a fermelor Oncos, ne claseaza in topul celor mai mari crescatori de pui din tara), 8-12 tone de produse de panificatie zilnic

Fermele Oncos

Fermele Oncos, de crestere a puilor sunt situate in localitatile: Gilau, Lomb, Jucu, Saliste, Corus si Panic in judetul Salaj, in localitatea Floresti aflandu-se doar Abatorul de Pui si Fabrica de Paine Oncos.

Abatorul Oncos

Abatorizarea puilor este efectuata automat, in linii de abatorizare moderne, dar si manual pentru unele procese, pentru a pastra carnea cat mai naturala, si cat mai putin atinsa de tehnologie.

Mai mult de atat societatea Oncos nu detine utilaje de injectare a carnii de pui procesate. Vanzarea carnii de pui se face in magazinele proprii dar si in sute de magazine si restaurante partenere.

Brutaria Oncos

Brutaria Oncos produce 8-12 tone de produse de panificatie zilnic.

Retetele de produse de patiserie si paine Oncos, sunt pastrate dealungul timpului, cu strictete, astfel oferind produse cat mai naturale si traditionale. Fabrica de patiserie si paine Oncos, este incepand cu anul 2007, una dintre cele mai noi constructii de profil din inima Transilvaniei, realizata, echipata si utilata, dupa inalte standarde Europene. Comercializarea produselor de patiserie si brutarie se face prin lantul de magazine proprii dar si in cadrul evenimentelor (nunti, botezuri, mese festive etc.)

Magazinele Oncos.

Reteaua de magazine Oncos, se intinde in judetele: Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud, Zalau, Alba, Maramures si ofera produse proprii: carne de pui, (cest produs provine de la puii crescuţi în fermele proprii în condiţii de maximă biosecuritate şi bunăstare), Produse de panificatie si patiserie (Aceste produse duce mai departe traditia si gustul de odinioara.)

Oncos, se bucura de clienti fideli chiar in conditiile in care piata Clujului este una dintre cele mai aglomerate, din punct de vedere al prezentei concurentei, in zona existand mai multe depozite ale altor producatori de carne.

Prezenta constanta pe piata, a Oncos-ului, demonstreaza evolutia de adaptare si interesul fata de solicitarile pietei si ale consumatorului final.

Sa nu uitam ca Societatea Oncos, are aproape 800 de angajati, devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj.

 Putem spune ca trecerea timpului si-a pus ampremta pe noi, astazi fiind mai stabili si mai puternici.